Prona Komerciale Sarasota – Një mundësi për 2012 dhe përtej

Korridori i pronës tregtare Sarasota shtrihet në veri nga Venecia në Bradenton, i cili është vetëm në veri të Sarasotës. Plazhet, arti, restorantet e shkëlqyera, sportet, strehimi i përballueshëm dhe objektet mjekësore kombinohen për ta bërë atë një nga vendet më të mira për të pushuar dhe jetuar në vend, por zona përfshin gjithashtu një larmi të mirë opsionesh investimi në prona komerciale.

Ky artikull përmbledh disa nga faktorët nga burimet e publikuara që ndikojnë në vendimet e pronës për investime në Sarasota. Megjithatë, nuk duhet të interpretohet si këshillë investimi. shitet pronë e paluajtshme postimi falas Tirane Sauk

Në kohën e këtij shkrimi (tremujori i parë 2012), ekonomia kombëtare sapo ka filluar të tregojë disa shenja rimëkëmbjeje dhe faktorët ekonomikë për shtetin e Floridës e pasqyrojnë këtë. Popullsia e Floridës vazhdon të rritet, në rrugën e duhur për t’u bërë shteti i tretë më i populluar pas Kalifornisë dhe Teksasit deri në vitin 2016.

Shkalla e papunësisë në Florida u ul në 2011 – një trend që vazhdon në 2012, dhe si pjesa tjetër e vendit, nuk është një rritje e shpejtë e fitimeve të punësimit, por megjithatë një prirje rritëse. Edhe ndërtimi komercial ka një tendencë në rritje pas disa vitesh rënie.

Ky është lajmi i mirë i shtetit. Nga ana negative, kriza e strehimit ende nuk ka përfunduar, dhe ka ende shumë aktivitete të bllokimit të banesave dhe komerciale në të gjithë shtetin.

Në Sarasota ka edhe shenja pozitive. Herald Tribune raporton se shitjet totale – një masë e mirë e rritjes ekonomike – u rritën me 7.5% në 2011 mbi 2010. Rritja e popullsisë, papunësia, ndërtimet komerciale janë në sinkron me progresin e shtetit dhe të kombinuara me rritjen në ekonomi, sinjalizojnë një kthesë, e moderuar vetëm nga “çështja e strehimit” dhe rritja e ngadaltë e punësimit. Bankat po shkarkojnë disa nga pronat e tyre REO dhe po heqin qafe pronat e vështira, duke ushtruar presion mbi çmimet e pronave në shumë zona.

Vetëm në veri të Sarasotës është Porti i Manatee, një nga 15 portet e ujit të thellë në Florida, dhe është një përfitim ekonomik në rritje për zonën. Ajo jo vetëm që ka aftësinë të shkarkojë kontejnerë, dhe t’i lëvizë ato nëpërmjet hekurudhës dhe autostradës, por është e rrethuar nga 5000 hektarë me avantazh tatimor “zonë inkurajuese” për bizneset mbështetëse që i shërbejnë portit. Është porti më i afërt me ujë të thellë në Florida me Kanalin e Panamasë dhe zgjerimin e tij, dhe është i pozicionuar mirë për të përfituar nga një shkrirje e mundshme tregtare me Kubën. Këto janë një sërë avantazhesh që asnjë nga 14 portet e tjera të Floridës nuk i ka dhe kjo është një shenjë e mirë për ekonominë e rajonit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *